All on-site for free -Download method Click here


VIDEO: Google's new California headquarters is a greenhouse utopia by BIG and Heatherwick


Earlier in the week, we brought you news that Heatherwick Studio and BIG are collaborating on the design of Google’s new Mountain View campus. And now, Google has just published a video in which the two architecture stars discuss their plans for the upcoming Googleplex, and give a sneak peek at renderings for and models of what looks to be a stunning biosphere-filled utopia for the Silicon Valley giant.


google, big, bjarke ingels, thomas heatherwick, heatherwick studio, googleplex, campus, silicon valley, california, biosphere, sustainable design, green design, greenhouses
Google’s video makes exceptionally clear that in hiring Ingels and Heatherwick, the search giant hopes to create a campus the likes of which haven’t been seen before in Silicon Valley. As David Radcliffe of Google explains: “Tech hasn’t really found its own language for building; we’ve just found old buildings and moved into them and we’ve made do the best we could.”
google, big, bjarke ingels, thomas heatherwick, heatherwick studio, googleplex, campus, silicon valley, california, biosphere, sustainable design, green design, greenhouses
The campus is designed with a strong emphasis on the natural environment, with office buildings contained within large dome-shaped greenhouses and abundant plant life present both inside and out. The campus will be open to the public so that the local community can enjoy the open green spaces. Ingels emphasizes that the campus “can’t be a fortress that shuts away neighbors, that shuts away nature, it really has to be a neighborhood within Mountain View.” The development will also include wildlife habitats and will restore waterways that feed water to the Bay.
google, big, bjarke ingels, thomas heatherwick, heatherwick studio, googleplex, campus, silicon valley, california, biosphere, sustainable design, green design, greenhouses
Additionally, the new Googleplex will create an escape from the “parking lot” environment familiar to much of Silicon Valley. Roads will be designed for bikes and for pedestrians, with an urban environment that promotes a lively, stimulating energy.
google, big, bjarke ingels, thomas heatherwick, heatherwick studio, googleplex, campus, silicon valley, california, biosphere, sustainable design, green design, greenhouses
More details are still to come, and indeed more work is still to be done but Ingels is certainly correct when he says “[b]etween these three minds, these three companies working together, I’m dead certain we’ve come up with something that I don’t think anyone of us would had we been working in isolation.”



Labels:

Post a Comment

Write Comment here and that has not been able Us Thank you

Author Name

{picture#https://yt3.ggpht.com/-1D81VOMJ_us/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAA/rjfJgIqoaHU/s100-c-k-no-rj-c0xffffff/photo.jpg} Archi-new Study Architecture I love Blog {facebook#archi4new/} {twitter#https://twitter.com/Archi4new} {google#https://plus.google.com/+ArchiNew/posts} {youtube#https://www.youtube.com/c/archinew}

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.